Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vedtravandets ritual

När en otränad kropp möter
vedtravande och vedhuggning
händer nåt
Det går inte att trava ved fort,
det måste ta sin tid
Tiden liksom saktar in
och sätter sin egen sköna takt
Under den tiden börjar
alla kroppens förnimmelser
rinna in till hjärnan:
ansträngda muskler,
vedtränas tyngd vartefter
de staplas upp på armen,
vedbodens dofter
Det som är jobbigt först
blir skönt efter någon dag
En sanning är nog
är att den långsamma lunken,
där inget annat går att välja
än att fortsätta med
vedtravandets ritual,
är mycket friskare
för sinnet än IT - livets
kognitiva bombardemang




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 181 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-14 13:02



Bookmark and Share


  Viksten
Att trava ved är stort
Poesi av bästa sort
2018-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner