Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våra grannar högt ovanför


Va i helvete är det där ?
stäng för helvete fönstret !

Det var en söndag tror jag det var,
för kyrkklockorna hade sjungit.

Du var som vanligt i ditt sovrum
hela den dagen.
Med persienner nerdragna,
nersjunken i en bok,
halvnaken i din säng.

Jag sömndrucken och bakfull
nersjunken i soffan framför teven.

Ungarna uppkopplade
i den världen.

Det regnade ute, det hade regnat i veckor
och sommaren var förstörd
för den här gången.

regndroppar smattrade som trumvirvlar
mot fönsterglas
monotont och sövande
gick timmarna mot kväll
innan natten intog.

Den där natten.
Den där natten
jag minns som igår


Det där skeppet, det där skeppet
som svävade över oss

jag vaknade med ett ryck, och såg dig stå vid fönstret
Det hade slutat regna
lika plötsligt som det börjat. och lämnat en skärva kvar

Du stirrade på mig
Du sa ingenting
Dina tårar rann

Du frågade: Vad i helvete är det där ?

och hörde ett av barnen viska
i mitt öra

att dom är här nu. våra grannar högt ovanför




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-14 13:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vad intressant du skriver. med en ton av magisk realism. gillar din stil. Du berättar på ett sätt så att man är med från början till slut. Effektfullt med barnen som viskade.
2018-08-14

    ej medlem längre
En sån där text där något spännande kommer smygande mitt i den lite lugna tristessen. Gillar det här mycket!
2018-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg