Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ego/porträtt

 

 

Som ett bloss i ensamhet, jag känner mig så

Dold och gömd bakom strå

Ingen känner mig längst inuti

Jag har nedslagna ögon i mitt eget skrå

 

Tvinnade händer och förlåt på tungan

Hjärtat under en ridå

Om jag någonsin vågade vara mig själv

Skulle då någon förstå.

 

Hur ett barns stämma kan brytas ner

Hur en vilja kan gömmas av skam

Varför någon alltid väljs till den sista i ledet

Att ett hjärta aldrig vågar gå fram.

 

Böjd är en rygg tillsynes rak

Sorg är gömt bakom leende mun

Ty gömd och förtvinad blir den själ som

Aldrig någonsin får rum.

 

Ett ord, en gest, en varsam berörelse

Kan göra den största skillnaden av allt,

Ge mod, ge rymd och värme hos den

Som hos sig har det svidande kallt.

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-14 20:55



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
helt underbart fantastiskt fint. det är många som går där i sina trasiga skor och ingen ser eller bryr sig.

empati och medmänsklighet idag ?

2018-08-15

  ULJO
Att bry sig om andra är ett mått på ödmjukhet och medmänsklighet
2018-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Jag har valt att strunta i om någon förstår. Jag är mig själv ändå. På vinst och förlust.
2018-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP