Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart börjar skolan

 

 

 

efter sommarlov och frihet

andas fritt och känna livslust

nu är slut på frid och lugn

nu ska de grillas i ugn

 

att möta sina mobbare tufft

veta att ingen agerar

rädda för att bli nästa offer

lärare hukar bak kateder

 

rektor besvärad generad

vill ej med föräldrar stöta sig

på skolgården fortsätter våldet

mobbarna har makten

 

en dag blir mobbarna själva föräldrar

får barn som mobbas i skolan

de förstår inte hur det kan ske

förtvivlade kämpar de

 

men ingen reagerar

inte kamrater

inte lärare

inte ens rektorn vågar

 

så fortsätter spiralen av mobbing

ingen vill bli offer

lättare haka på mobben

bättre mobbare än offer

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-15 13:17



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
För många barn börjar helvetet igen när skolan startar.
2018-08-16

  Fulbergarn
Bra innehåll på text
och viktigt


2018-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Mobbning är förödande, många får men för livet.
Det behövs starka krafter som tillsammans kan stoppa eländet!
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP