Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar över död fågel

En duns på fönsterrutan,
ett liv tog slut.
Det var kanske bara en unge,
en nybörjare på att flyga.

Jag väntade flera timmar
på att den skulle kvickna till.
Den såg så fin ut,
dunig och mjuk.
Men innerst inne visste jag ...

Jag lyfte upp den
och bar ner den till skogen
vars trädtoppar
den aldrig kan landa i mer.

Sjöng ” Härlig är joorden”
men tyst så att ingen annan kunde höra.
Hoppas himlen blir bättre för dig
sov gott lilla fågel <3




Fri vers av Hedvig Berg
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-15 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg