Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så nära, nära tätt intill men likväl så skrämmande långt bort ändå ... Varför ska det vara så svårt att ända fram nå?


För mig är det en förbannelse ...

... i sig
att möta någon
som är som dig

En dig 
som kunde
och så borde
vara
alldeles innerligt
sinnligt ämnad för mig

Men det som 
skiljer oss från
att tillsammans
på vägen genom livet
kunna få vandra

är de erfarenheter
och referensramar
vi har ifrån våra liv

Den dig 
vilken verkligen
är ämnad för mig
har inte blott bara
liknande erfarenheter
och referensramar
utan har även 
kommit till samma insikter
och dragit liknande slutsatser
om livet
som mig

Men framför allt annat
har du trots allt
du erfarit och genomlevt
lik förbannat
kvar din obevekliga tro
på livet i sig
och dess makt och gåva
att mena dig väl

samt att kärleken
är så innerligt mycket
mäktigare än svärdet
och utgör själva fundamentet
för din så innerligt fasta tro
på att såväl kärleken
som lyckan i sig
så ock är ämnad
och unnad sådana 
som dig och mig

Vem du än är
så hoppas jag du
genom mina skriftade flöden
känner och ser
att du för mig
ämnad är
så som jag ock
är ämnad för dig

Ty jag vet
att jag för evigt
kommer att älska dig ...

 

 

 

 

______________________

Tidigare publicerad här i juli 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-15 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP