Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår som nr 34 i "Strindbergiana" av Sten Wiking (outgiven)


STRINDBERGSINTERVJUN

- Hvad anse Strindberg kvinnan
vara för sort ?

Ågust : Ett hår af "hin"

-Hvad vill kvinnan ?

Ågust : Lata sig !

-Hatar Strindberg rent af kvinnan ?

Ågust : Hatar !?.....medan mannen älskar,
och kvinnan hatar ! ! ?....

-Är det Strindbergsk erfarenhet det ?

Ågust : Efter tre kvinnofällor som jag
undsluppit med både lif och förstånd
i behåll,
deri de höllo på att kväfva mig
samt utnyttja min generositet
intill ruinens brant,
finnas det öfverflöd af material
till romaner och dramer.

-Strindberg skrifva och lefva på sina
erfarenheter således ?

Ågust : I den mån de lämpar sig för skrift,
men skulle jag veckla ut Siri von Essens
hjärna i skrift,skulle det aldrig tryckas
än mindre få utgifvas.


*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 313 gånger
Publicerad 2018-09-14 03:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP