Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej å Hå


Hej å hå och langen går
Hej å hå och taljan står
Barometern faller och seglen slår
Inget blir som sifo spår

Skjutjärnsjournalisterna rekar
Makten och marknaden förnekar
Utomäktenskapliga affärer
”Hörsägen, rykten och chimärer”

Presstalesmännen dementerar
Påstår att media insinuerar
Vapenaffärer och allsköns skit
Hävdar att byken är ren och vit

Hej å hå och langen går
Hej å hå och taljan står
Barometern faller och seglen slår
Skörda får man som man sår

Lösryckta löpsedlar virvlar för vinden
Nån försöker mota Olle i grinden
Men det gör bara saken värre
”Bockar och tackar mjukast min herre

För den grodan som hoppa’ ur truten
Betrakta dig härmed som utesluten,
Inte längre medlem i kretsen
Drevet har vittring, känner du hetsen”

Hej å hå och langen går
Hej å hå och taljan står
Barometern faller och seglen slår
Kalla fötter, ömma tår

Nån har hällt grus i maskineriet
Telefonerna går varma på kansliet
Du behåller din plats i kön
Oavsett ålder, färg eller kön.

”Vem är hjälte och vem är en bluff
Spelar vi Chicago eller fia med knuff?
Kanske ett spel med lånta plymer
Slipsar och något för stora kostymer

Hej å hå och langen går
Hej å hå och taljan står
Börsen faller och seglen slår
Pengarna försvinner men banken består

Allting är redan investerat
Omsatt och utlokaliserat
Utom räckhåll för vilsna själar
Och grottekvarnens gråa trälar

Ivrigt sökande livets mening
I nån konstig kemisk förening
Kanske en dunk med månesken
Soppköket hos frälsningsarmén

Hej å hå och langen går
Hej å hå och taljan står
Änglarna faller och seglen slår
Om du med mössan i handen står
Kanske du en slev av soppan får.




Bunden vers (Rim) av Anders P VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-15 23:22



Bookmark and Share


  Viksten
Rapp och fyndig text
2018-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP