Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det mera förr skulle ha varit ett gemyt... Om verkligheter bär fel form och färg, byt bara byt... Om kriget kommer, tar jag det som vore det en pjäs på radio, en följetång i femtioelva delar...


Sång om barndomshemmet




Det är så trångt,
dit där jag bor är det långt,
int på plats får löss,
för dem är det ajöss.

Det är då fattigt i mitt käll,
ej ens tv har råttor var kväll,
där finns i mitt skåp ingen ost,
i byn ståtar varken kyrka eller prost.

Om än jag tar mig en vän,
har jag just på känn,
nordan (vind) nog blåser strax hårt,
där jag bor är kärleken stark men livet hårt.




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-16 12:29



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Snyggt rimmat
2018-08-17

  ULJO
Kul text som väcker minnen
2018-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Klara vara
gott det bara
spara nå´n spänn
komma igen så det
spänns i dikten den...
2018-08-16

  Nanna X
Där dom sädesfälten böja sig för vinden
står nån jävel där och böjer dom tillbaks
(efter farbror Kurt)
2018-08-16

  Jan Widströmer VIP
Du är mycket produktiv. Trägen vinner säger ordspråket, men än har du inte vunnit någon lagerkrans. Lasse OMånsson visste hur man band en vetekrans. Rekommenderar träget studium.
2018-08-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP