Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Läkare sägs vara de värsta patienterna. Varför kan de inte se till att rätta till det där som är så 'fel' innan de själva blir patienter. Men det beror väl på att när de blir utsatta för verkligheten (utanför Sundbyberg) så ser de plötsligt, den.


Felet som sådant - (Påbörjad novell)






(Att novell är påbörjad betyder mest att den kommer att förlängas med tiden, ungefär som om en bok vore ett litteraturens ymnighetshorn. Förut har pennan försökt sig på saken i 'Den ombytliga texten', under 'läs gärna'. Här är ett äppleträd också, bara av en annan sort.)

Anders frågade Torkel en dag om partipolitik. Det skulle han inte ha gjort. Torkel besvarade hans fråga på sitt eget vis.
- Felet med det där partiet är att det inte är nog enkelspårigt.
- Va? Vad menar du med det? Frågade Anders och lät precis som om han växt upp i Angered, bott någon tid i huvudstaden, för att sedan hamna i först Örebro, bott någon tid i närheten av Kramfors för att sedan bosätta sig strax utanför Lysekil. I norr, hade han lärt sig, petade en del människor in ordet 'som' eller liknande. Mest för att verka märkvärdiga, troligen. Åtminstone lät det så i hans egna öron. Han hade ingen kusin i Kramfors vad han visste. Men det hade visst Torkel. Han var dessutom bekant med halva Sveriges befolkning, vad det verkade. Visst är det väl avskyvärt med människor som Torkel. De skall alltid utbrista saker som får en själv att verka totalt korkad eller ovetande.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-18 16:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP