Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudbonad

 

 

 

håret är för kvinnan prydnad

det är bäst för hennes lydnad

hon för andra män det döljer

annars kanske de henne följer

över huvud hon bär sin slöja

det är bäst att inte avslöja

ingen lag detta påbjuder

ingen vill bli kallad luder

den högste har bestämt

detta gäller jämt

utom i hemmets vrå

där ingen slöja på

men gardiner fördragna är

för andra mäns blickar där

kan se in genom fönstrets glas

kvinnans frihet gått i kras

vilken människa vill vara

slaven med en snara

att egen vilja kuvas

att ta på en huva

för att kvinnan kväsa

man vill bara fräsa

av med slöja och förtryck

avslöja männens elaka nyck

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-16 18:26



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Absolut!
2018-08-17

  Fulbergarn
Bort med tvånget
2018-08-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag håller helt med! Värst är när små barn av föräldrarna tvingas bära slöja. Lyssna på flickor/kvinnors berättelser om detta förtryck. Låt inte den politiska korrektheten tala!
2018-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP