Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det halvätna äpplet

Det ligger ett halvätet äpple på det otorkade bordet

Med naggade kanter och mörknande fruktkött

Ligger det där och vittnar om stressen som råder

En vanlig måndagsmorgon i vårt avlånga land

Och det får mig att fundera över om vi verkligen

Hinner leva det liv vi lever fullt ut någon gång

För äpplet där på bordet är ett tydligt tecken

På hur ofta vi bara hinner göra saker till hälften

Eftersom vi hela tiden tycks vara mitt i ett steg

Mellan allt de vi måste och det vi vill hinna göra

Innan vi passerat bästföredatum i samhället

För ingen vill bli den förbrukade varan i marginalen

Den som likt det halvätna äpplet på bordet

Blir bortglömt mellan två steg som aldrig tas 

Fullt ut på grund av ständig jäkt och tidsbrist




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-16 20:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra metafor och insikt..
2018-08-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text där det halvätna äpplet symboliserar ett stressigt liv!
2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP