Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En misslyckad poet

 

 

När dammluckorna öppnat sig 

kan jag rida på vågen och skriva 

dikter med flyt

 

Nu är mitt diktarlandskap uttorkat

Och jag får slåss för att gräva upp orden

En gam flyger över mig och jag drar mig tillbaka till ett dragigt kyffe

 

När morgonen randas följer jag stigen till den grönskande poesins dal där poeterna med lekande lätthet skriver vackra hyllningar till sina älskade och till naturen 

 

Min penna är tung och jag kan inte hylla kärleken utan skriver ångestladdade dystopier som gör läsarna bekymrade.

 

Till slut ombeds jag lämna dalen och återvända till mitt förtorkade landskap

 

Där försöker jag skriva stor poesi men det enda jag åstadkommer är en dikt som handlar om mig själv- den misslyckade poeten




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 255 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-16 20:47

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din idétorka blev till svalkande, uppfriskande poesi
2018-08-17

  Poeten Salvador VIP
Inspiration är vilja
2018-08-17

  Bodingen VIP
Hm... vi är nog många som väntar på upplösningen av "Bastutunnan the Movie".
Känn ingen press...
2018-08-16

  Cikoria Blå VIP
Jag gillar enkla ord
och till synes enkla texter
som har något att berätta.

Dikta på du poeten,
allt blir inte helt perfekt,
men tillräckligt bra för att vara läsvärt
och för att ge en behaglig eftersmak.


2018-08-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Poeteri
behöver vila
för att vidare
gå, bara att slå
av på takten då...
Hämta krafter så...
2018-08-16

    ej medlem längre
Ingen klarar av att vara i de grönskande dalarna hela tiden, vi misslyckas alla då och då och måste vila i lugnet och tystnaden.
2018-08-16

    ej medlem längre
Av detta vill jag intet mera höra
sätt dig nu ned, låna mig ditt öra
det sitter en liten på ena axeln din
va fa'n har han där att göra
han skall bara hålla truten sin
och inte Vikstenspoeten störa

(ps alla skriver mer eller mindre alltid om sig själva, så även gudarna ;)
2018-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten