Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på ditt kyrktak

sitter på ditt kyrktak och försöker se

ner på dig

du rör dig så sakta i altargången med

siktet riktat mot din panna 

häruppe finns ingen flöjel som visar

åt vilket håll det blåser och det branta taket

erbjuder ingen trygghet

 

kyrktuppen blänker

nyputsad 

iskall

 




Fri vers av dorotea VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-17 07:34



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Jag gillar den. Den sätter allt på sin spets. Motsatser spänns till bristningsgränsen. Uppifrånperspektiv mot golv, flöjel mot siktet stadigt riktat, rörelse mot stillasittande, ingen trygghet i det trygga rummet, den finputsade kyrktuppen är ingen flöjel men stel blank och kall. Det branta taket hotar med en deadline.
2018-08-22

  Larz Gustafsson VIP
Tur för mig att jag aldrig vistas i Svenska Kyrkan.
2018-08-17

  S~A •••
Ice cold
2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

dorotea
dorotea VIP