Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nånting är sjukt i Sverige!

 

 

barnbidrag, flerbarnstillägg, bostadsbidrag, underhållsbidrag

har en kvinna fått som inte längre bor i Sverige

hon arbetar dessutom

hennes barn har flyttat utomlands

 

är detta vad våra skattepengar ska gå till?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Öknens Ros VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-17 09:38



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Utan att veta ang. just dessa fall så tycker jag självklart att det ska dras fram i ljuset och diskuteras!

Däremot är min allmänna uppfattning att alla system har sina brister och problem uppstår alltid i någon ände.
Frågan är hur man ska väga saker mot varann.
Någinting är sjukt i stort sett varje land och det pendlar fram och tillbaka överallt.

Att det ska diskuteras och ses över tycker jag dock är självklart men det kommer alltid att pendla fram och tillbaka.
Vi har dessutom många motstridiga system som krockar och ger oönskade effekter.

De som tror att folkhemmet ska komma tillbaka lever nog i en drömvärld där rosenskimret kring förr är både dagdrömmeri och kanske idyllen inte var alla förunnade!?

Det jag dock hoppas är att diskussion förs ur ett praktiskt och mänskligt perspektiv och inte blir ett slagträ för politik och populism.
Det tror jag tyvärr inte kommer bli fallet!
2018-08-17

  Fredrik Axelsson
Viktig text, tack. Jag är glad över att Moderaterna vill stoppa möjligheten att stapla bidrag på bidrag. Det som sker idag är totalt oansvarigt.
2018-08-17

  Öknens Ros VIP
samhällssystemet är sjukt.
2018-08-17

  Staffan Nilsson
Vad är det som är sjukt?
2018-08-17

  Öknens Ros VIP
Försäkringskassans uppgifter, hört via nyheterna. Kan också nämna 300 fall av månggifte I SVERIGE! Bl a där kommunen (minns inte riktigt var) köpte tre bostadsrätter åt en man och hans fruar och 16 barn.
2018-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett vem det gäller är det bedrägeri!
Bör utredas och stoppas.
2018-08-17

  Cikoria Blå VIP
Källa?
Det kan vara sant.
Det kan också vara:
"nån som har hört av den, som har hört av den, som har hört av den..."

2018-08-17

  Hopplös själ
Hur vanligt är detta?
Det är den första frågan som poppar upp i min skalle!

Nästa fråga som oundvikligen kommer är följande:
Var kommer denna uppgift ifrån?

Sådan är jag ;)
2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP