Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skov

Långsamt blir hon bättre
febern viker, hettan lindras
dricker vattnet som ges
vilar genom svala dagar
sover lugnt genom mörka nätter

Vad fattas dig?
Hur blir det nästa gång?
Kan jag hjälpa dig?

Var gör det ont?
Överallt
överallt
överallt

Du är vår mor
du är vårt hem
vi har bara dig
vart skall vi ta vägen sen
när du inte

... när du inte orkar längre?

Vi är så många
vi är dina barn
vi kivas
vi roffar åt oss
vi tänker bara på oss själva
nu, för stunden
...
men sedan då?

Moder Jord, förlåt oss!
Vi visste vad vi gjorde!






Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-17 12:06



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Personifieringen av problemet
är engagerande, bra sätt att fånga
läsarens uppmärksamhet.
2018-09-03

    ej medlem längre
Så fint och ömsint du beskriver allas vår moder jord. Känner igen mig i dina tankar som jag skildrade i en liknande dikt.
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=710734

2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP