Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lösenord

 

 

Jag står framför den gyllene porten

och hör poeterna deklamera dikter 

inför en jublande publik 

 

Ingen hör mig när jag ringer 

på dörrklockan och den nioställiga

koden fick jag aldrig 

 

Mina dikter putar ut ur fickorna

sladdriga,

nervöst sammanfogade 

 

Min debut blir aldrig av 

och mitt namn kommer 

inte att nämnas i recensionerna

 

Jag tar fram megafonen 

och läser dikter från balkongen

mitt i natten 

 

Ursinnigt artikulerande 

Uppbrottslyrik 

 

Jag fortsätter min uppläsning

när de brutala vårdarna för 

mig till de förgrämda poeternas

vilohem där tystnad alltid råder




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 271 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-08-17 12:11

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken mardröm! Typiskt att inte hitta koden.
2018-08-18

    ej medlem längre
En mardröm som ej ska väckas till liv
2018-08-17

  Cikoria Blå VIP
Bra fart,!
Den beskriver en känsla bra.
(Det behöver ju inte gälla dikter, det kan lika gärna gälla att som människa vilja bli sedd och uppskattad.)
2018-08-17

  StinaJ VIP
Frustrationen går som en röd tråd igenom hela texten. Inte lätt att få den koden inte till utgivning och uppmärksamhet för alla fina dikter poeterna här producerar.

Stycket:
Mina dikter putar ut ur fickorna

sladdriga,

nervöst sammanfogade
Berättar för mig om känslan man har inom sig när allt vill ut på papperet.

2018-08-17

  ecel
Härlig action!
Bra diktat!
2018-08-17

  Niliboy
Ja, det är nog reellt!
2018-08-17

  Spik

"de förgrämda poeternas vilohem"
brrrrr ryser
så bra!
2018-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten