Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


tänkta tankar



vad och hur mycket vi kan hämta ur bild och ord
beror lika mycket på betraktarens öppenhet
som på trädets innehåll
ser vi enbart en stam och löv eller alla de smulsmå
som vistas där? är vi tillräckligt vidsynta ?

grannens fönster bär spår av gårdagens firande
ballonger upphängda i gardinstången.


i morse tömde jag bilen sorterade bort gårdagens skräp
och lade allt papper inför valet i en hög
lämnade tillbaka kommunens nyckel och elkabel

så kom ett sms från "åsbollen" Annamaria . längesen vi syntes
blev en lång stund över fikat
allvar och skrattfåglarna som fastnade i hjärttrakten

när vi skildes mindes jag
ögonbindeln
maken och hon sovande båda med hörlurar
hon måste somna och sova till musik
och nästa synminne de två på en gata
hon går på skuggsidan
och han solsidan

de är som ler och långhalm
lika och olika




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 342 gånger
Publicerad 2018-08-17 14:16



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
2018 ett händelserikt år
2021-05-11

  morgonstjärna VIP
trevliga minnen är de goa
2019-05-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP