Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gustaf Fröding gymnastiserar 3 (På ljudspelare)



Prydnad

Torparen satt
på sin stubbe,
en böjd liten gubbe,
när dagen blev natt
och slitet var slut,
och andades ut
vad dagen har pinat.
Suggan är sjuk
och korna har sinat.
Ändå var han så mjuk
och tankarna lekte
att bara han smekte
i kärlek så ömt
vad han förbannat
så blev ödet ett annat
och allt vad han drömt.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

LÄS -Poesi är tät-




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-22 08:36



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Aldrig läst nåt af Fröding, kanske skulle jag, å andra sidan har jag aldrig läst nån form av poesi annat än den jag läst på poeter med undantag av några få gånger.

2019-02-25

    Mim
Komplex, men bra! :)
2019-02-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Känner igen toner från Fröding! Bra!
2019-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP