Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gustaf Fröding gymnastiserar 4 (På ljudspelare)



Prydnad

Bonden Jan är sträng
mot pigan och sin dräng
och kallar dem för lata,
och sådant ska man hata.
Och Jan han klagar
att de dräller kring
veckans alla dagar,
och inte gör ett ting.
Och medan pigan går
och bäddar sängar
syns hur Jan han står
och räknar sina pengar.


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

LÄS -Poesi är tät-




Bunden vers (Rim) av Poeten Salvador VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-15 08:21



Bookmark and Share


  Niliboy
Mycket underhållande å roligt!
2019-03-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Inte någon rättvisa där inte! Men bra skriftat!
2019-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP