Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maggot Brain

Jag gräver genom asfalt med mina händer
Planterar mina tårar där
Åh du ångestträd av jord och död
väx utanför min existens

Jag gråter elegi till världen
för jag kan inte få moln att somna
eller revolvrar att falla
och jorden skälver, som skinn runt en för stor själ
som det skyddande höljet runt en vilsen knopp

Jag drar min tunga mot marken
smakar död, smakar liv, smakar bittert, smakar rent
Det vrider sig som taggtråd runt krossade revben
åh känn min smärta

känn hur den går skakande genom varenda levande och döende cell
hur den rinner genom axon och cellväggar
omfamnar och innesluter
pulserar och reviderar
infekterar, krackelerar.

Jag gråter elegi till världen
för inatt ska jag dansa ibland stjärnorna
och jag har rört saturnus ring
jag har minuter kvar att leva
men ångrar ingenting.





Fri vers av Stefanie Nerman
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-17 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefanie Nerman
Stefanie Nerman

Mina favoriter
Järnrosen