Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Före gryningen

Jag måste titta på dem
när de sover i var sitt rum
En ängel har strukit dem över kinden
de snusar mot kudden
och färdas i rymden
För det är ett mirakel
att de finns
och jag älskar dem så
Jag nyper mig själv i armen
för att sanningen skall verka
Jag lägger mig mot kudden
ser de andra barnen
i det avlånga landet
på det runda klotet
som också snusar mot kudden
och färdas i rymden
Vi finns
Vi bär på hoppet
sköra fjärilsvingar
genom marmor och betong







Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-18 06:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ömsint och vackert om barnakärlek. Barnen är våra hopp.
2018-08-20

  Blomma-Stjärna VIP
just som jag läser denna ömsinta dikt i kvällningen
flyger tanken över mitt närområdes sovande och drömmande - och jag känner ömhet - alla är vi barn i sömnen
Tack!
2018-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP