Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tick tick tick


"Allt är som ett glas vatten i havet"


*


Snart brinner ljuset ned.
och jag vänder mig mot väggen för att titta på klockan
och ser att någon plockat ned den.

Jag tittar ut och ser att det börjar bli mörkt
jag tänker:
det har varit mörkt hela dagen

jag blundar och börjar tänka på sömn
jag tänker:
att jag sovit hela dagen
eller var det natt ?
jag vaknade visst och undrade om det var dag.

Jag tänker: "vad tiden spelar så stor roll
"tidpunkter tidtabeller lunchrast och semester
och minns när vi sprang omkring
på Saturnus
tills vi upptäckte att vi glömt tid och rum.

Nu måste jag öppna mina ögon
och se var jag är någonstans
för jag är inte riktigt säker
för det hängde en klocka på en vägg här

och jag minns dagen så klart. Då solen sken
och jag minns när det blev mörkt




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 175 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-18 18:52



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Väggen vänder mig mot klockans brinnande ljus. Snart plockar någon ned den i mörkret där dagen tänker: Jag.....
-Sömnen blundar tänkandes, dagen undrar.
Natten punkterar tiden. Semestertabeller
äter glömd lunch på Saturnus 7:de ring.
Där tiden spelar en sån stor roll i andra akten.
Vaknar jag ?
Tiden upptäcker öppna ögon någonstans där glömskan inte är riktigt säker på sig själv. Hänger väggen på "klockan"...…?
Minnesdagen & Jag ( så klart )
Mörkret minns solens sken.
Så Klart !

Vattenhavet i ett glas av allt.

TickTickTickTickTickTickTickTick

2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg