Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


först torka och sedan regn förändrar livsvillkoren för allt liv


gyllenkroks astrakan


äpplet vilar i min hand

så vacker du är. du doftar sommar
och drömmar
dina kinder rodnar
sol och skugga har vandrat överallt
. den tunna huden

växtkraft har sprängt skalet

att byta kostym gör ont. när tråden
väver sitt nät i själen
sprickor. tunna som kontinenter i hav

omfamnar det doftande skalet
. allt det sköra som är livet




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-19 17:54



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
gratulerar förstår du har egen brunn för det har varit så torrt att jag hade tur grundvattnet inte försvann.
vattnade med måtta. :)
2018-08-19

  Kungskobran VIP
Fin metafor om Gyllenkroksastrakaner
Fick en fantastisk skörd av dom i år ,de har aldrig varit så smakrika och delikata som denna sommar.
Hoppas det blir samma härliga värme och sol varje sommar

2018-08-19

  morgonstjärna VIP
varmt tack jo har fått massor i år många är små och ganska många stora men torkan sa först sluta växa men efter regnvädren och vattning så fortsatte de växa och skalet sprack på en del men de är förtvivlat goda ändå.
2018-08-19

    ej medlem längre
Oj så fina äpplen trots torkan!
2018-08-19
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP