Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den bortglömda ryggsäcken

 

Någon lämnade sin ryggsäck på gatan. Jag tog upp den, öppnade och tittade för att se vad som fanns inuti. Det fanns två och ett halvt kilo skuld, ett kilo dåligt samvete, tre kilo ångest och lika mycket rädsla. Hur kan man bara lämna allt bakom sig och gå vidare, undrade jag. Då kom en kvinna fram och sa: Det där är mitt, kan jag få tillbaka det? Ska du verkligen bära på allt det där, frågade jag, vill du ha hjälp? Nej tack, sa hon, jag ska bara bära det till grovsoprummet och slänga det. Dessutom har du din egen ryggsäck att bära. Syns det? 




Prosa (Fabel/Saga) av Onomatoprofet VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-20 10:45



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat! Alla har vi våra ryggsäckar att bära.
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP