Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doftminne




Kände en doft av parfym
färdades tillbaka till tiden
när du och jag var vi

kände en doft av parfym
luckan till minnets reservoar öppnades
tankar och känslor flödade
ömsom med vita slöjor, ömsom med sorgflor

kände en doft av parfym
ledsen över att du inte är
glad över att du har varit




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-08-20 11:13



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Gillar det öppna slutet.
En doft kan med ljusets
hastighet fortplanta sig
i en annan tid och påverka
sinnesstämningen.

2018-08-27

    Peter Söderqvist
Så fint sammankopplad sinnesupplevelse med minnen om en relation.
2018-08-25

  Eva Helene VIP
Så fint, blir berörd av din dikt!
2018-08-24

    Havsvind
Berörande text
2018-08-23

  StinaJ VIP
Fint skrivet om dofter som väcker minnen.
2018-08-23

  Respons VIP
Doftminnena är de starkaste och kan förflytta en på en bråkdels sekund till ett helt annat sammanhang. Bra formulerat!
2018-08-22

    ej medlem längre
Vilken fin metafor! När doften dröjer sig kvar, minnet av någon man älskar, det undflyende. Och samtidigt om att finna glädjen i sorgen över allt det fina som var. Berörande!
2018-08-21

  M.Eta
Kan vara både jobbigt och känslofullt att känna förnimmelse av en doft eller någon sak som kommer i ens väg. Bra beskrivet!
2018-08-20

  Olof Lagerhorn VIP
Finstämda och vackra bilder över en älskad människa.
2018-08-20

  överlevaren VIP
Ja dofter ger minnen....fint ordat!
2018-08-20

  Rise Little One
Doften spelar en stor roll i människans liv!
2018-08-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd och vemodig dikt om dofters förmåga att väcka minnen!
2018-08-20

  Maria Sundelin VIP
Minnen dyker upp av de mest oväntade saker ibland. En doft, en sång en plats mm...

Kramar
2018-08-20

  Anya VIP
Jaa luktminnet är starkt. Känner igen mig i orden.
2018-08-20

  Blomma-Stjärna VIP
snyggt skrivet om hur minnena väller in och hur du bär glädjen över vad "vi" varit känns vemodigt modigt - fina du!
2018-08-20

  Lars Hedlin
Ett av de starkaste av minnen!
2018-08-20

  Öknens Ros VIP
Dofter som väcker minnen till liv, ljuvliga men med smärta.
2018-08-20

  Gunnel Eriksson VIP
Det sägs att doftminnen finns
kvar längst. Fin dikt.
2018-08-20

  ULJO
Minnen av något förgången. Jag förstår...........
2018-08-20

  Ezmeralda VIP
Så fint, en doft kan få oss att minnas!
2018-08-20

  KattenKin VIP
Så vackert. Jag beklagar sorgen.
2018-08-20

  Niliboy
Ja, det är roligt många gånger när minnena poppar upp, fint ämne!
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP