Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den underliga kärleken

den är underlig kärleken
hur den följsamt omsluter individen

du kan älska två barn lika mycket
men aldrig på samma sätt
för kärleken är också en individ

och den halveras inte
den fördubblas

du kan älska din man
lika mycket som era barn
men aldrig på samma sätt
ja du kan älska en hund
somliga påstår att de älskar sin bil
sitt jobb och sina pengar

den är underlig kärleken
hur den tillväxer och förökar sig
som en svamp
ju mer näring den får 
du kunde älska två män lika mycket
men där går kärleken underground 
och skickar ut sporer genom gränsmuren
den är underlig kärleken
man vet aldrig




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-20 14:06



Bookmark and Share


  ULJO
Det viktigaste i livet är att älska. Att ha någon att få ge känslor till och ta känslor från. En värld utan kärlek blir en värld i kaos och katastrofer.
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger