Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrattgråta eller gråtskratta eller tiga...


Deportationen.


Tjänsteresa till Sydostasien i ”deporteringsärende”,
Ismail var hans namn, snäll, lugn och kontaktbar, vi
reste till Singapore med mellanlandning i Tasjkent
för flygbränsle. På plattan hämtades alla passagerare
i buss och kördes till en sliten terminal. Den ryska
personalen hämtade in pass och kameror även av
oss i svenska statens tjänst, trots tjänsteID.

Samtliga uppmanades att växla in 100 US-dollar
mot ryska rubel gångbara i taxfree. Saken var klar,
då stängdes taxfree framför ögonen på oss.
Kördes tillbaka till bussen och flighten med rubel
i fickan. Vid flygtrappan hängde en stor skylt som
på ryska, tyska och engelska uppmanade oss att inte
medföra rubel ut ur Sovjet. Straffbart. Samtliga fick
lämna tillbaka sina inväxlade rubel utan kvitto…

Både US dollar och rubel försvann med vindens
hastighet. Flygplatspersonalen grinade illa, de
vinkade inte ens…




Fri vers (Fri form) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-20 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje