Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Energins färdvägar


Framtidsdrömmar om energi

Önskar jag kunde mycket mer
om hur universum får av det solen ger
Vill klimatet via renare luft återfå
temperatur till balanserad nivå
och nattens avkylning åter nå

Solens värmeenergi här som där
varje dygn i jordens atmosfär
dagen mer än natten bär

Större skillnad, starkare växlingar kan
jetströmmar i rotationen driva fram
i samklang med naturlagar alla dagar
den styr över luftens och vattnets strömmar
med renare luft i framtidens drömmar





Bunden vers av S Eivor E Garpebring
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-20 20:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Det skulle man ha tänkt på liiiiiite tidigare", för att travestera en viss rollfigur i filmen "G".
2018-08-20
  > Nästa text
< Föregående

S Eivor E Garpebring
S Eivor E Garpebring