Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i natten




Rösten i radion är len och spröd. Varje natt lyssnar jag en stund.
sitter vid mitt köksfönster och jag nickar medgivande, läppjar på mitt kaffe, tittar ut och tänker. Ovanför mig hör jag snusande sömnkapslar sväva. De vibrerar i husfasaden. Takkronan rör sig. En vaken mal dansar runt den. Jag har låtit den vara tänd för den. Jag vet att jag kommer finna den, morronen därpå, utslagen, där invid elementet, där invid värmen som strömmar, tänker jag och fyller på mer kaffe. Jag tänder ett nytt ljus, tittar ut genom köksfönstret och tänker.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-21 12:56



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar

2018-08-26

    Roger Runkar Ragnar

2018-08-26

    Roger Runkar Ragnar

2018-08-26

    Roger Runkar Ragnar
Som gammal frän radioidiot vibrerar även Herr Johansson:s yttre falnande fasad inför detta fabulösa stycke text.
Sött susande sömnkapslar in kronan i taket.
Ordmarodörens eget kaffeknarkeri rårostas av den sköne skriftörens nätta anslag.
Icketypiskt Lassefierat, han går emot sitt eget meningsbyggeri. ( tackar för de` tackar för de`)

Här behövs det sannerligen både en och två motiveringar, enligt radioidiotens frekvens.
#Lars#Gullberg#

Supersmå bitar av järnhjärnans pussel bygger den diffusa livlösa natten, av månen & hamnen.
Trippel Espresso + Påtår.

Stearinmörker.

2018-08-26

  Nanna X
Allt blir levande i dina dikter: träd, lyftkranar, radioapparater... det är vackert!
2018-08-22

    ej medlem längre
Åh vad jag gillar det här! Det behövs ingen motivering.
2018-08-22

  Anya VIP
Mycket fint om att lämna lampan tänd för malen. Gillar den filosofiska tonen. Jag är med från början till slut.
2018-08-21

  Niliboy
Det var fin prosa, man ser hur du myser om natten. Jag är också en nattuggla som gillar en kopp kaffe om natten!
2018-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg