Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 22/8


Hissa segel

 

jag kunde inte förklara för den lilla flickan

varför hon blivit upphängd med hjälp av klädnypor i stormasten

med huvudet mot öster

 

men jag konstaterade att hon så småningom lyckats klättra ner

och hänga pojken på tork

i stället




Fri vers av Nanna X
Läst 381 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-08-22 07:54



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
Jag gillar denna! Jag kan inte förklara varför jag faller för en text som hänger upp barn, får fråga freud, men tycker om blandningen av gullig barnsaga och piratsadism, lekfullhet och ondska, astrid lindgren och flugornas herre. Skepp å håj!
2018-08-27

    Lars Gullberg
Ditt drömspråk. Som små magiska ögonblick. Jag ser drömmen. Öppet hav. Ett skepp. Två små barn. Jag kan inte heller låta bli att nämna att jag ser Emils Syster i henne. Va hette hon nu igen ? Men Lars, skärpning !
2018-08-23

  TrollTörnTrappan VIP
Hemskt humoristisk dröm trots allt!?!
Jag undrar också varför de måste hängas upp på tork överhuvudtaget - oavsett vem.
Men visst, om scenen symboliserar t.ex. skam som ska offentliggöras... eller skuld som ska sonas... så skulle grundvalarna bli klarare.
Fastän dikten är perfekt i sin oförklaradhet som den är!
2018-08-22

  Anya VIP
Tycker mycket om diktens lätt surrealistiska ton. Men en viss symbolism i att pojken hängdes på tork istället.
Mycket bildrik text där man ser händelsen framför sig.....med huvudet mot öster....
2018-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X