Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En reflekterande dikt om höstens samhällskritiska jagomfamning...


LÖV

Livet leker och jag är glad,
där ute vissnar ett blad.
Lyckan spirar och solen skiner,
löven dalar i mörka ruiner.

Leka med livet gör mig glad,
vad betyder då ett visset blad?
Inspirerad och livshungrig var jag visst,
det gamla bladet har jag sedan länge mist.

Bara jag får leka och vara glad,
jag struntar väl i alla gamla blad?
Jag åldras och kroppen värker,
det är det inga andra blad som märker.




Fri vers av Zingo
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-22 10:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Suverän blir med tiden ett du, kategori ser ingen är nu, aktuell säsong populär, september lockar med vända bär, väl uttryck i ordens dans, säkert ges här läsaren sin chans.
2018-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Zingo
Zingo