Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är som ett flygplan






Har flugit i gynnsamma medvindar
och i motvindar av olika styrka

skakat och gungat i luftgropar
återfått balansen

nödlandat några gånger
när bränslet varit nära att ta slut

oftast har båda motorerna fungerat
ibland bara den ena

parkerat i hangaren
för kontroll och reparationer

är som ett flygplan












Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-08-22 12:51



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
Bränslet får aldrig ta slut
det finns där nånstans i hjärtat
bara kämpa på så fyller man på nytt :)
2018-09-03

    Ingegerd svedin VIP
Så bra.Stor igenkänningsfaktor.
2018-08-29

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2018-08-26

    Peter Söderqvist
Liknelsen flyger så vackert.
2018-08-25

  aol
Just så är livet i provandes av vingarna ömsom svävar dyker man tappar luft landar lagas , mycket bra levande och berörande skaldat,
2018-08-23

  Nils-Robert
Fina metaforer om livet som kan gunga rejält ibland
2018-08-23

    ej medlem längre
Dina ord får luft under sina vingar i denna sinnrika metafor om livets toppar och dalar. Underbart!
2018-08-23

  StinaJ VIP
Livserfarenhet.
2018-08-23

  Peter G VIP
Ja, livet handlar väl mycket om att undvika att störta! :)
I alla fall inte så hårt och inte allt för ofta!

Fin liknelse!

2018-08-22

  Lottie Ålhed VIP
Starkt om att söka hålla balansen (min egen tolkning) Applåd!
2018-08-22

  DavidM VIP
Fint konstruerade metaforer.
2018-08-22

  Palett
Bra liknelse om livsresan !
2018-08-22

  Maria Sundelin VIP
Vi har alla våra egna liknelser för våra liv
Kramar
2018-08-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka härliga liknelser, om livets upp- och nedgångar!
2018-08-22

  M.Eta
Fin liknelse av dig igen. Din specialitet !
2018-08-22

  Gunnel Eriksson VIP
Bra liknelse, väl genomförd i dikten.
2018-08-22

  ULJO
Livet är som ett flygplan. Fin liknelse.
2018-08-22

  överlevaren VIP
Ja så kan det vara och kännas...
2018-08-22

  Niliboy
Fin liknelse, upp å pröva dina vingar!
2018-08-22

  Feliaxel VIP
Tänkvärt om hur livet är
2018-08-22

  Kungskobran VIP
Du lyfter mot nya höjder
och blir då glad och nöjder
2018-08-22

  limerick
Just så, du vågar spänna dina vingar!
2018-08-22

  Öknens Ros VIP
"Upplyftande" metafor!
2018-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP