Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen framåt

De står vid sidan om vägen
De där som körde av
när det gick för fort
Luktar på blommorna
Njuter av solnedgångarna
Lever i nuet och andas långsamt

De ropar på oss men vi hör inget
De viftar men vi har ögonen på vägen
Ibland skymtar vi en skylt: "Sakta ner!"
Men hur ska vi kunna göra det?
De bakom oss kör i 140
och ingen har sett till någon hastighetsbegränsning

Jag känner pulsen slå ojämt
Svetten i pannan
vet att jag borde bromsa in, kanske stanna helt
men vägen är enfilig och jag ser ingen avfart
Enda sättet är att köra av
in i bergväggen
Jag blir en av dem som står där
skadad men klokare
Viftar förgäves till er som är kvar på vägen




Övriga genrer av Leonina
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-22 22:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=gChOifUJZMc

2018-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Leonina