Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 23/8


På Gotland - en drömraga

 

En föreläsning i

folklig demokrati

ett seminarium

med antikvarier

från östra Gotland

som hade fått hand

om själva upplägget

då såg jag tuppskägget

vid andra bordets hörn

det var ju Broder Björn

hans syrra jämte mej

hon var en skämtsam tjej

förr var hon inbrottstjuv

nu var hon mild och ljuv

 

Nu var det fika strax

sen blev det middagsdags

då gick jag runt till Björn

gav honom kram och törn

han blev så röd och rund

och buffade en stund

det var så lagom hårt

samtidigt lätt och svårt

sen bjöd han på en korv

jag kände ingen sorg

fast senapen försvann

genom ett hål den rann

 

Sen satt vi vid ett hörn

då sade Broder Björn

bland annat stort och smått

att Gotland, det var gott

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-23 13:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Nåväl, här står det minsann och balanserar mellan "kram och törn"... "lätt och svårt" att bemöta förstår jag?!
2018-08-23

  TrollTörnTrappan VIP
Björnligan? ;-)

Jo, gott kände gutelandet, minst lika vackert och kargt som Skottland... men påminde mig nu senast mer om Kroatiens kust.
2018-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X