Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnekelsens röst

Jag är ju som alla andra intalar du oss där du sitter

Med ett av alla dina vinglas hårt i handen

Och vi vill inget hellre än att tro dig på ditt ord

Trots att vi vet att det är förnekelsens röst som talar

 

För du säger:

 

Jag tar ett glas vin till maten som är så god

Även du hyllar ju den goda maten som vi får

Men vaddå tar ett glas vin till maten gör ju alla

 

På kvällen efter en lång dags slit ett glas vin jag tar

Du ser på tv och slappar i soffans varma hörn

Men vaddå varvar ner på kvällen det gör ju alla

 

När något värt att fira sker åker vinflaskan fram

Du vill ju också uppmärksamma det roliga i vardagen

Så vaddå en vardagsfest som piggar upp har ju alla

 

När livet är jobbigt och allting känns piss

Tar jag ett glas vin till tröst och stöd

Du tar en bit choklad för dess endorfiner

Så vaddå piggar upp sig när allt är svart det gör ju alla

 

Vid stora fester jag ett och annat vinglas tar

Du vill ju också känna dig glad och nära dina vänner

Ja vaddå har det trevligt i glada vänners lag vill ju alla

 

Nu jag sitter här i soffan med mitt vinglas

Du går på bio med någon som du tycker om

Ja vaddå håller av och vårdar sina vänner gör ju alla

 

Så här låter det morgon middag likväl som kväll

Var gång vi möter dig med ett glas vin i handen

Drar du samma vers och vill förklara hur det är

Och trots att vi ju vet att det du säger är helt fel

Vill vi så gärna ta dina ursäkter för sanna

Ty förnekelsens röst talar även inom dina vänner




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-23 19:36



Bookmark and Share


  Magica VIP
Stark text. Man hjälper aldrig en alkoholist genom att vara medberoende.
2018-08-28

  Lars Hedlin
En värld full av känslor och insikter!
2018-08-26

  Jan Widströmer VIP
Vårt behov av tröst är omättligt (Dagerman)
2018-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Här öppnar du dörren till en för mig okänd värld, försöker förstå hur det är att vara beroende av alkohol och hur det är att vara i närheten.
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP