Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska akademien

”spleen” läser jag om
i en av Baudelaires dikter

”spleen”?
what the fuck does that mean?

enligt Svenska akademiens
ordlista betyder ”spleen”
en känsla av svårmod och livsleda

”spleen” betyder också mjälte
så alla dagar när man inte känner sig som en hjälte

kan man tala om "min spleen"
och några hjältar har ju en del av ledamöterna
inom själva Svenska akademien

inte direkt visat sig vara
nu börjar det till och med ifrågasättas
om det ens finns skäl att bevara

denna uråldriga institution
fyller den ens längre nån funktion?
allt fler av oss på den börjar tappa tilltron




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-23 20:33



Bookmark and Share


  Engel
:))
2018-08-25

  Larz Gustafsson VIP
För övrigt anser jag att Svenska Akademien ska upplösas.
2018-08-23

  Larz Gustafsson VIP
Ferlin använder ordet i en av sina dikter.

"Jöklar och äventyr".


2018-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP