Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset från döda stjärnor

ljuset från döda stjärnor
når oss i tusentals år
bruset i tomma hjärnor
minner oss om hur dåligt vi mår

stanken från ruttna kroppar
en memento om bristen på liv
tanken på existensen oss stoppar
eller är det bara brist på motiv?

leva eller inte – det är frågan
ibland undrar man ju vad det är för idé
skeva tankar kan släcka lågan
det känns att döden själv gör entré

när ljuset från ännu en stjärna
blinkat till en sista gång
när ljusets släckts i min bistra hjärna
då slutar även denna min trista sång




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-23 22:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
För att inte tala om alla jordiska stjärnor som slocknat för tidigt på grund av sitt utsvävande leverne.
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP