Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ett dussin är elva

ni försökte köpa mig
för att ni ville stöpa mig
i er form, till en klon
av alla andra som utan friktion

sitter och håller med och skriver under
alla beslut som fattas på de lösaste grunder
en dikterar och resten håller med
jag drog mig ur för jag blev så jävla led

på det mesta som kan kallas politik
på alla er som är beredda att gå över lik
för vad ni vill ha – makt och egna fördelar
på er som myglar och under bordet spelar

så, jag drog mig helt ur politiken
jag vet inte vad jag hade förväntat mig, men jag blev besviken
ni hör till människotypen vars utlovade dussin är elva
för mig får ni ha er smutsiga lek för er själva




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-23 23:45



Bookmark and Share


    Alice.skriver
Så skickligt formulerat. Är också less på allt skitsnack, mygel och ass-kissing inom politiken...
2018-08-26

  Engel
En lågmäld och elegant satir! Du har gjort samma erfarenhet som jag och många andra godvilliga människor. För en gångs skull håller jag med Larz. Jag tänker inte legitimera deras bedrägericirkus med min röst.
2018-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Ju mindre man befattar sig med politik - desto bättre.
Min son och hans fästmö har också rivit sönder sina röstsedlar.
Vi blir bara fler.
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP