Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Äta eller ätas”

natten drar sitt mörka täcke
över skogar, ängar, sjöar
jag står lutad mot bryggans räcke
tittar ut på små, små öar

en uggla hoar, fladdermöss jagar
mygg och andra små flygfän
ännu några få sensommardagar
varmt i både luften och vattnet det är än

stjärnor gnistrar, fullmånen stiger
en lätt, varm bris drar förbi, viskande en hemlighet
de få som vet om den, ler i lönndom och tiger
bara natten, och kanske den mystiska ugglan, vet

det prasslar i buskarna, liv överallt
”äta eller ätas” är för många det som gäller nu
det är som om livet i naturen till natten ökade tusenfalt
alla behöver fylla magen utan att hamna på nån annans menu




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-24 01:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Eller Iggy Pops låt "Eat Or Be Eaten" från "Zombie Birdhouse".
2018-08-24

  Larz Gustafsson VIP
"Dog Eat Dog"
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP