Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semesterminne





Jag har sett dervischerna dansa
med slutna ögon snurrat runt
i vita kläder med svepande kjolar


händerna var öppna

den högra mot himmelen
för att ta emot välsignelsen

den vänstra mot jorden
för att föra den vidare


lokalen var i mörker
förutom ljuset på scenen

musiken som spelades
var enligt gammal tradition


jag har sett dervischerna dansa
en oförglömlig upplevelse


Unesco har utsett platsen som ett världsarv




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 634 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-08-24 11:27



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
dina ord flyger upp på himlen :)
2018-09-03

  Respons VIP
Blir sugen på att se det i verkligheten. Bra beskrivet!
2018-08-29

  Margit Grell
Vackert förmedlat!
2018-08-28

  Fulbergarn
Tv visade mig den dansen, men att få se det på riktigt, vow!

Du beskriver med glöd
2018-08-27

  Gunnel Eriksson VIP
Har också sett dem men jag la inte
märke till så mycket som du. Du är
en god iakttagare och förmår att berätta.
2018-08-26

  Olof Lagerhorn VIP
En sinnlig och stark upplevelse fint gestaltat och återgivet.
2018-08-26

  bittemi VIP
så fint! Har aldrig sett
2018-08-26

  Lars Hedlin
Tack för att du delar med dig!
2018-08-26

    Peter Söderqvist
Jag gillar rytmen i din text. Det återkommande jag har sett blir suggestivt.
2018-08-25

  DavidM VIP
En upplevelse, fint förmedlad.
2018-08-25

  Lottie Ålhed VIP
Ett världsarv vad spännande! Vacker dikt!
2018-08-25

  walborg
Tack för värdefull närmare information om händerna t ex
2018-08-25

  Niliboy
Fint minne! Googlade på dervischer så jag förstod!
2018-08-25

  M.Eta
Fint att få se och uppleva!
2018-08-25

  Nils-Robert
Fint minne du delar av dig med
2018-08-25

  limerick
Vilken härlig upplevelse du bjuder oss på!
2018-08-24

  Blomma-Stjärna VIP
- lyckost!
du beskriver dervischernas dans så vackert
- grattis till upplevelsen!
2018-08-24

  Peter G VIP
Bra skrivet och beskrivet!
Härligt att du låter oss dela detta minne!
2018-08-24

  aol
Vilket lyckligt fint minne, så berörande,
2018-08-24

  Maria Sundelin VIP
Vackert minne du delar med dig av
Kramar
2018-08-24

  Eva Helene VIP
Vilken lycka det måste vara att få se och uppleva detta! Fint beskriven upplevelse.
2018-08-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket spännande och fint minne! Det skulle vara intressant att se.
2018-08-24

  Anya VIP
Vilket fint minne. Tack för att du delar med dig. Jag har aldrig sett dem, bara på tv.
2018-08-24

  StinaJ VIP
Ett fint semesterminne och en härlig upplevelse.
2018-08-24

  Feliaxel VIP
Undetbart
2018-08-24

  Öknens Ros VIP
en häftig upplevelse!
2018-08-24

  ULJO
Säkert en upplevelse
2018-08-24

  Poeten Salvador VIP
Kan se dansen för mig
2018-08-24

  ecel
Har en vän på facebook som är dervisch i London. Han är också tygdesigner.
Philip Jacobs
2018-08-24

  ecel
Underbar!
2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP