Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan efter frid


Sömn

Låt sömnen dra sina fingrar genom mitt hår
och stryka mig varligt på ryggen.
Låt drömmarna fyllas av en känslig magi,
om och om igen likt ett långsamt roterande hjul.
Låt oron och skulden försvinna
ut med sömnens tunga suck.
Hejda tankarnas malande
och häll ut känslorna som ett ljummet vatten,
på min nacke och rygg.
Låt mig återvända till älven som ändar i havet,
den som möter vågorna borna i horisonten.




Fri vers (Prosapoesi) av Illitterat
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-24 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Illitterat