Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den avbrutna guldbröllops vandringen"


Tillfälligheternas spel


Stolpskott snabel @
Med en rostig bröd
rost inunder grunden


Till den gamla lanthandeln
Där kattan lagt 4 spräckliga
Ungar att dia i lugn och ro

Och utanför vid den ogräsbevuxna
Parkeringen stod ett Sörmlandsleds
vandrande par med ryggsäckar och
en missnöjd smutsiga Kvinna

Frågade lokalbefolkningen efter
Närmaste taxi nummer

För att hon ville åka hem och
Skiljas från sin man som
Skrattat ut henne när hon

Föll från en spång och plumsat
rätt ner i ett sumphål och nätt
och jämt klarat sig upp från det


Taxin kom och den nu rätt
så molokne mannen fick
på nåder åka med

Men sitta helt tyst i baksätet
Tillsammans med ryggsäckarna

Stolpskott snabel@
med en rostig bröd
-rost inuti grunden

Till en nedlagd lanthandel
där en katta diade
sina hungriga små

Det är moderna tider
som råder nu

Och en missnöjd Kvinna som for
bort i en taxi
Där skrattet fastnat i halsen

Tillbaks till räfs och rättar
-ting i den urbana miljön

De flydde ifrån för att
söka efter en harmoni

Som plötsligt bara försvann
Rakt ner i ett surt sumphål!




Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-24 20:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Harmoni är svårt att nå
särskilt om man är två
då gäller det att hålla käft
annars blir det räft
Sktattar bäst som skrattar sist
när du någon mist

2018-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP