Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pendyl

Mellan granstammar där ängsbädden låg
Fäboden i halvdunklet
De fårade träväggarna vilar sig
För en annan epok

Här levde och verkade människor
Rörde sig vidare, flyttade, allt eftersom
Till elektricitet, varmvattenberedare
Diskmaskinsrengöring och halveringstider

Byggnaden drar i min ena halva
Den vill stiga ut ur bilen
Landa mot de mörkgröna mattorna
Sakta sjunka nedåt i terrängen

Jag skulle skåda den stigande solen
Naturens sällsamma skiftningar
Och fundera på hur jag fortfarande
Skulle vara det jagande bytet




Fri vers av DavidM VIP
Läst 636 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2018-08-24 21:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som en längtan efter att få uppleva och möta det förflutna i verkligheten men med en viss tvekan. Tiden, skapar nostalgi hos oss som lever nu :)
2019-05-04

  Kungskobran VIP
Det förflutna tränger sig på
hur hade dom det då?
livet var hårt
många gånger svårt
naturen var nära inpå
på den kunde man inte rå
Nu har vi det inte så
men har bekymmer ändå

Mycket levande skaldat av dig
2018-10-10

  Mow Dean VIP
Vilsamt och varsamt - fint skrivet och beskrivet. Som en filmsekvens.
2018-10-06

  Lottie Ålhed VIP
Känner tidens vingslag och tankarna kring människan då och nu Starkt och intresseväckande
2018-10-06

  henke_r
Hur har jag kunnat missa denna pärla? Nåväl, jag är här iaf nu och ger dig en bukett av applåder och en masa tack för de existentiella beståndsdelar som fint håller samman denna text.
2018-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om hur samhället och därmed livet förändras, på gott och ont!
2018-08-26

    Peter Söderqvist
Fint skrivet, pendylens tält slår igenom texten.
Tiden, arvet, minnen och det gemensamma.
2018-08-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik i symbios med tid som gått, tid som är. Och utvecklingen på gott och ont. Mycket känsligt och vackert diktat!
2018-08-25

    ej medlem längre
Ett vingslag av tidlöshet. Du fångar på ett storslaget och ödmjukt sätt den där känslan av att uppgå i något större, i ett sammanhang av dåtiden i nuet och jaget i naturen. Mästerligt!
2018-08-25

  Nils-Robert
Tankar som vill fästa i historien. Fint diktat.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP