Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


som jag litade

 

I flykten ser jag horisonten. Kalla mig naiv, jag ser det som en kärleksförklaring. Den vandring jag gjorde i det varmaste var en ögonöppnare. Inget är vad det borde vara. Allt är som det ska, fast inte det jag trodde. Och när du gråter vid min dödsbädd vet jag att du är sann. Du stannar och vet vad som har varit och vad som skall komma. Inget kan jag gömma.

I sanningen gjorde jag mig fri. En sanning. Den andra väntar.

I varandet blir jag varse. Om mig. Mina tillkortakommanden. Mina förtjänster. Och aldrig var jag mer. Eller mindre. Än. Då.

Jag tänker vanliga tankar, som att klippa gräsmattan, laga halaslaktad ko, skura kaklet i duschrummet, binda min älskare vid köksstolen, regna över turkiets gräns mot syrien, fotografera mina älskare i Londons skumma kvarter, steka blodpudding och väga mina ord på silvervåg.

I natten står allt klart. Alla svar är funna. Nedtecknade och arkiverade. Jag vet nu vad som är sant och vad som är sant.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-08-24 22:54



Bookmark and Share


  Baystream
"steka blodpudding och väga mina ord på silvervåg" APPLÅD!
2018-09-13

  Lindalou
<3
2018-09-12

  Respons VIP
Jag tycker mycket om det fjärde stycket med den gradvisa nästan omärkliga övergången från det realistiskt möjliga till poetiska drömbilder och tillbaka igen.
2018-08-29

  Gunnar Hilén VIP
Ett hyperintressant avslöjande. En sanning återstår.
2018-08-27

  Lars Hedlin
Stark text full av känsla!
2018-08-26

  Ulf D VIP
" Jag vet nu vad som är sant och vad som är sant." Mycket intressant upprepning. Sällar mig till hyllningskören.
2018-08-25

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett fantastiskt avslut på en bra text!


2018-08-25

  Nils-Robert
En text som känns att man kommer till ett avslut. En hörnsten är lagd. Alltid spännande texter.
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP