Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kommer det när man minst anar. Som en skugga som hinner ifatt en, tar tag i en bakifrån och kramar ur en på alla känslor. Är så tacksam för tiden ute i Tararp... även om jag lämnade allt, finns naturen och dess omgivningar djupt i mitt hjärta.



Ett annat liv...

 

 

Minns då jag passerade

nyutslagen bokskog med vitsippebacke

Som stjärnorna planterat

för att pryda dagen

 

 

Minns min önskan

att få vara mitt i detta

Glädjen och ivern

Då vi förverkligade en dröm

 

 

Minns mina promenader

i vinternattens kyla

Med himlens änglars lyckoljus

blinkande mot mej

 

 

Då fullmånen bjöd upp

till långa skuggors dans

Lyste upp min backe

som ingen annanstans

 

 

Minns ljuva sommargryning

med gräsdaggsvåta fötter

Härlig soluppgång

och ljumma sommarnätter

 

 

Minns vår stora grillplats

Ni stod i ur och skur

Älskade att elda

Lillpojken och du

 

 

Jag minns det glittrade

så vackert bakom träden

Där ån rann fram så lugnt och fridfullt

Bakom oss och skogsvägen

 

 

Svampskogen försåg oss

med sitt rikaste förråd

Och blåbär utan slut

Strax intill vår husknut

 

 

Jag passerade

mitt förflutna idag

Mitt hjärta skälvde till

Hoppade över att slag

 

 

Har inte fällt en tår

förren nu

men sörjer nått ändå

En tid som flytt ej stilla står

och nu har den flytt i några år

 

Låt gå för nostalgin

som sköljer i mitt bröst

En dag kanske jag återvänder

Det får bli min klena tröst




Fri vers av Howlit
Läst 625 gånger
Publicerad 2006-06-12 15:27



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Tack för den vackra vandringen. Den lättade dagens dysterhet.
2007-04-24

  Albert
den här är viktig för dig, ser jag
vacker...
2006-11-07

  Albert
den här är viktig för dig, ser jag
vacker...
2006-11-07

    ej medlem längre
En mycket fint skriven dikt!!
2006-11-03

  wayward - taiga
Hej Howlit, (gillar ditt nick, förresten.. d e dubbelbottnat..)

Jag läser dina dikter, och fastän jag inte känner blekinge/skånes (?) bokskogar och bär- och svampförråd så tar du med mig på promenad
genom alla årstider.

och ja, har en hemfallenhet för nostalgi, -och geografi.. :)
2006-10-10

  Stig-Erik Eriksson
Ja, se nostalgi, det är allvarliga saker det! ;-) Bra skrivet! På kornet!
2006-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit