Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödmjukhet, kärlek och respekt!

 

Om vi stannar upp för en sekund
och glömmer bort en stund
att det snart är val i detta land.

Om vi stannar upp för en sekund
sätter oss ner någonstans där ute
och glömmer för en stund
allt som händer i omvärlden just nu.

När du väl sitter där
öppna upp dina tankar
öppna upp dina känslor
ta fram alla dina mål och åsikter
känn verkligen efter vad du känner
om dig själv
har du en stark och klar bild av
vem du egentligen är ?

När du har gått igenom
denna punkt kommer nästa
kolla runtomkring dig
på alla träd och all natur
kolla på alla människor som går förbi
Vilka tror du dessa människor är?
Har de inte tankar och känslor
som du själv har
varför glömmer du då bort dem
så fort något jobbigt händer.

Öppna upp ditt empatiförmåga
om du nu har någon
tänk verkligen efter
om du vill bära någon på samvetet?
Känna en stark ånger efteråt
för att just du någon gång
har glömt vad medmänsklighet betyder
för att du inte har ingripit
när en annan människa har råkat illa ut.

Om du släpper in mig för en stund
låt mig påverka dig för en sekund
lyssna noga nu till vad jag har att säga dig.

Det kommer alltid att finnas orättvisor
det kommer alltid att finnas ondska
bland denna vackra natur i världen.

Politiker kommer alltid att säga
det ena och det andra
men aldrig hålla det de har lovat
det kommer alltid att finnas mördare
det kommer alltid att finnas tjuvar
här och där
med andra ord kommer ingen av oss
att ha tryggheten vid sin sida
varför inte då bara värna om varandra.

Vi alla är så olika men ändå väldigt lika
visa ödmjukhet, kärlek och respekt
vad den andre än tycker och känner
var en hjälpande hand
i dessa tider
och i detta ofunktionella samhälle.

Vi behöver inte skrika på varandra
bara för att vi tycker olika
vi behöver inte frysa ut någon
bara för att den personen sticker ut
bara för att den inte följer normerna.

Så just därför stanna upp för en sekund
tänk efter hur du på bästa sätt kan agera
så att den andre inte blir skadad
och glöm bort för en stund
alla nyheter
om allt som händer
och se den vanliga människan i sig
hur kan du göra för att världen ska bli
en bättre plats för oss
det vanliga folket.

Behandla alla så som du själv vill bli behandlad.
Tror att vi alla vill väl innerst inne
men ibland kan det bli så himla fel
tror inte någon av oss vill ha
en massa tjafs och bråk
en massa hot och ignoreras.
VAR EN MEDMÄNNISKA!!

 

 


Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic
(2018 - 08 - 25)




Fri vers av Arnela
Läst 277 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-08-25 13:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Mycket bra sagt!
2018-08-29

  Fulbergarn
Så rätt, men ibland är det svårt!
2018-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela