Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stillhet i naturen, men också hot...


Denna gryning

Tjärnen ligger spegelblank i gryningen,
resterande dimslöjor lättade efter den i
sig kylslagna natten, Näcken spelade vid
vatten inflödet, kunde tydligt höras mer
än bara anas, lugnet, andetagen var tysta.

Råddjurskidet släckte sin törst vid brynet
några svanar simmade lugnt förbi, grodor
kvackade och kväkte, lugnt, rofyllt, stilla.
I bäcken hoppade fiskar i sina sena lekar.

Kaffet smakade bra i ensamheten. Ensam
med tankarna, plötsligt hördes korparnas i
skogen, varnande läten, ekorren skuttade
mycket snabbt förbi, kikade i förbigående.
En ormvråk seglade i vinden, svävade mot
molnen, var vråken ett hot?

Naturen är ett underverk då även människor
ingår i alltet.





Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-25 15:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje