Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till minne av en busskur


De ritade röda och vita pilar
Mot Xerxes himmel

På en busskur i en förort. Högst upp
där asfaltsvägen svängde ner mot
Villasamhället bland gran och fur


Nu har det gått 14- år sedan dess
Ett helt liv med ändrade förhållanden
Och för en del med nytt liv i bagaget

Och busskuren i rött stålgrått är
Bortplockad ersatt med ett
Monterar svart glasspektakel

Vem sörjer en busskur
Inget husdjur där man
Suttit med moster och
Morfar för längtansfulla
Helgresor in till Stora staden

Gröna Lund. Museerna med
sin egensinniga dragkraft

Och vuxit upp från barndom
Till eget föräldra ansvar

Tiden går vidare med ett
Gäng hoppbuntade busskurer

Vid ett skrotupplag som väntar
På att bli recycklade in i
Kretsloppet mot en framtid

återfödda till nya prylar av metall


Men din står ännu kvar i minnet
Och väntar på att du skall

Återkomma till din Barndoms
Gränslösa Ingenmans land

Väntande till sist på den slutgiltiga
Färden som bär sin egen adress

I passagerarens hjärta
Men med så mycket väntan
var det verkligen värt det?

Innan allting hann bli
Till något helt annat. ..









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-08 16:37



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Intill vägen till mitt forna jobb står en faluröd busskur helt i trä! Jag brukade gömma hemligheter under den. Förra året stannade jag och provsatt träbänken. Hade den stått i en stad hade någon säkerligen eldat upp den
2018-09-08

  Kungskobran VIP
Inget är som väntans tider
2018-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Nostalgitripp till andra tider och en betraktelse över det som ska komma.
2018-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP