Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad söker vi?

hur mycket av det vi gör
är ett jagande efter vind

lyckan, det goda livet
vi tror ska finnas nånstans runt kröken

nån har sagt att pengar och ägodelar är som saltvatten –
ju mer man dricker, desto törstigare blir man

en del drömmer om och söker efter den stora kärleken
den stora kärleken är en chimär

den som inte lär sig att finna
lyckan och en frid inom sig själv först

kommer inte att hitta dem
nån annanstans heller




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-26 22:07



Bookmark and Share


  Sebastian Linsér
Sanna ord!
2018-08-26

  Larz Gustafsson VIP
Fåfängligheters fåfänglighet och ett jagande efter vind, som Predikaren (Salomo) skrev.
"Alla söker efter något värt att dö för, på 24 karat" (JaPop).

Själv söker jag Jesus. I bönen och Guds Ord. Dagligen.
Lyckan och friden finns inte inom oss själva utan hos Jesus.
2018-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP